najbolje aplikacije za deljenje datoteka

Uvođenje efikasnog softvera za prenos datoteka između uređaja, oduvek je bio izazovni zadatak za programera. Bežični prenos datoteka se razvio od korišćenja IR zraka do naprednih aplikacija koje se oslanjaju na Wi-Fi. Naravno, možete koristiti i Bluetooth za deljenje datoteka. Ali brzina bluetooth-a nije ni blizu brzini preko Wi-Fi mreže.

Osim ako su datoteke male veličine, prenošenje datoteka preko Bluetooth-a može da traje od nekoliko minuta do nekoliko sati. Takođe, aplikacije za prenos datoteka putem Wi-Fi mreže, implementiraju efikasne algoritme kako bi osigurali da datoteke ne budu korumpirane. Dakle, ako želite da podelite velike datoteke sa telefona na telefon, korišćenjem Wi-Fi direct-a Vam drastišno smanjuje vreme prenošenja.

Napomena: Ova lista nije sortirana. Savetujemo Vam da izaberete jednu po Vašoj volji.

5 najboljih aplikacija za deljenje sadržaja za android telefone

1. SHAREit

shareit aplikacija
SHAREit app

Sa više od 500 miliona preuzimanja, SHAREit aplikacija je jedna od najboljih aplikacija za deljenje datoteka bilo kojeg formata, kao što su fotografije, video zapisi, razni fajlovi, aplikacije, i još mnogo toga. Kada se povežu 2 uređaja, prikazuju se datoteke koje su dostupne za prenos. Možete deliti datoteke sa brzionom od 20Mbps.

Pored toga, aplikacija SHAREit je veoma korisna za kopiranje podataka. Takođe integriše i moćni media plejer, i postoji mogućnost deljenja datoteka putem računara, naravno, pre toga treba instalirati aplikaciju za PC verziju.

 

 

2. Portal

portal aplikacija
Portal app

Portal aplikacija Vam omogućava da share-ujete pojedinačne datoteke, više datoteka, pa čak i čitave foldere odjednom. Ova aplikacija koristi Wi-Fi direkt za deljenje sadržaja, tako da i pošiljaoc i primalac ne moraju biti na istoj lokalnoj mreži.

Za razliku od većine drugih aplikacija za deljenje datoteka, Portal aplikacija ne zahteva instaliravanje PC verzije, kao mnoge druge. PC verzija koristi web interfejs i lako se podešava preko QR koda. Uređaji koji koriste Android Lollipop i novije operativne sisteme mogu sačuvati deljene datoteke na SD kartice.

 

3. SuperBeam

SuperBeam aplikacija
SuperBeam app

SuperBeam je brza aplikacija za razmenu datoteka koja koristi Wi-Fi direkt. Sadrži razne svetle, tamne i amoled teme koje možete izabrati. Možete deliti datoteke sa drugim uređajima na 2 načina: Skeniranjem QR koda za povezivanje (uključen je QR skener), povezivanjem preko NFC-a. Ako su oba uređaja povezana na isti Wi-Fi, SuperBeam će automatski uzeti da transferuje datoteke putem Wi-Fi direkta. Međutim, ako nemate ruter, aplikacija koristi automatski Wi-Fi direkt. Prenošenje fajlova može se nastaviti čak i ako je veza izgubljena. Takođe možete koristiti web verziju, ukoliko hoćete da share-ujete datoteke preko računara, umesto da instaliravate aplikaciju za PC.

 

 

4. AirDroid

airdroid aplikacija
Airdroid app

AirDroid aplikacija Vam dozvoljava da bežičnim putem pristupite svom android uređaju sa Vašeg računara. Možete primati i deliti datoteke sa android uređaja na računar i obrnuto uz veliku brzinu. Takođe, možete poslati i primati poruke i pristupiti instaliranim aplikacijama, kao što su Whatsapp, WeChat, itd preko Vašeg računara.

Štaviše, možete napraviti rezervne kopije fotografija i video zapisa sa telefona na računar i takođe možete pronaći svoj telefon ako je izgubljen. Besplatna verzija aplikacije pruža Vam sve osnovne funkcije. Međutim, možete unutar aplikacije pronaći razne mogućnosti za kupovinu raznih stvari.

 

5. Send Anywhere

send anywhere aplikacija
Send Anywhere app

Send Anywhere je cross-platforma i sigurna aplikacija za deljenje datoteka na Android-u, koja Vam omogućava brzo prenošenje fajlova bilo koje veličine. Takođe prenošenje datoteka se vrši preko Wi-Fi direkta. Takođe poseduje uslugu cloud skladištenja, gde možete čuvati datoteke, nakon što ste ih upload-ovali, i možete ih share-ovati sa bilo kojim uređajem.

Send Anywhere omogućava jednostavan link za deljenje datoteke. Možete da skenirate QR kod za povezivanje (uključeno je QR skeniranje). Datoteke koje share-ujete nisu sačuvane na bilo kom serveru, i ne postoji ograničenje za share-ovanje datoteka i fajlova. Aplikacija koju instalirate sadrži osnovne funkcije i sadrži takođe reklame.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here