BitTorrent, protokol za deljenje datoteka, još uvek je jedan od najčešće korišćenih načina za deljenje datoteka, čak i nakon 16 godina nakon puštanja u rad. Razvio ga je američki programer Bram Cohen, čija kompanija sada pazi na razvoj.

BitTorrent mreža omogućava korisnicima da skinu nešto od muzike, igrica, filmova, i raznih drugih materijala, koji su u glavnom u piratskoj formi. Da biste pristupili ovoj platformi, potreban Vam je komadić softvera, tj morate imati instaliran bitTorrent download-er. Bram je takođe napravio prvi torent klijent, nazvan BitTorrent, koji je godinama bio najbolji torent softver. Ali postoje i mnogi drugi torent download-eri, koji Vam mogu pružiti veliku udobnost torent zajednice. Jedna sjajna stvar o torentima jeste da je većina njih dostupna besplatno.

Najbolji torent klijenti za Windows u 2018.

1. Web Torrent – Najbolji torent softver za casual korisnike

web torent

Web Torrent je jedan od najlakših torent klijenata koje smo koristili. To je odlična alternativa, za korisnike koji žele da se drže dalje od zbunjujućih funkcija. Sve što treba da uradite jeste da paste-ujete torent datoteku ili URL u svoj glavni prozor, i preuzimanje torenta počinje bez ikakvog dodatka.

Windows aplikacija Web Torent-a nudi minimalistički interfejs za preuzimanje torenta. Dolazi sa ugrađenim player-om za gledanje filmova, i drugih video datoteka. Omogućava korisnicima da dodaju spoljašnje titlove i stream-uju video sadržaje na svojim uređajima bez ikakvih problema.

2. Tribler – Torent program sa poklopcem anonimnosti

tribler torent

Možda biste želeli da preuzmete svoje ruke na torentovog klijenta, pod nazivom Tribler. Da bi korisnici bili anonimni, Tribler prekida njihovu direktnu vezu BitTorrent-om, postavljajući 3 proxy servera između njih.

Proxy podrška za seed-ove je trenutno eksperimentalna funkcija. Možete podesiti postavke anonimnosti, tako što ćete otići na: Podešavanja -> Anonimnost. Tamo možete konfigurisati svoj računar kao Tribler Proxy.

3. BitTorrent – Najstariji od svih torent klijenata

bitorent klijent

Kao prvi i jedan od najboljih softvera za skidanje torrent-a, BitTorrent ima i dalje jaku bazu podataka. Moćni torent klijent je opterećen na tonu funkcija koje mogu biti od velike pomoći korisnicima BitTorrent-a, od početničkog do naprednog nivoa.

Dok besplatni bitTorrent nudi sve neophodne karakteristike, korisnici koji su alergični na reklame, mogu se prebaciti na bitTorrent Pro verziju, koja se plaća, i koja ne poseduje reklame. Pro verzija takođe nudi pristup ugrađenom medija player-u.

4. uTorrent – Veoma mala bitTorrent alternativa

utorent

uTorrent je razvijen od strane bitTorrent-a. O uTorrent-u nema ništa dodatno da se priča, pošto je skoro sve rečeno u opisu bitTorrent-a.

Što se tiše izgleda, skoro da nema razlika između ova 2 torrent downloader-a, osim boje logo-a i samog logo-a i ponuđenih funkcija.

5. Vuze – uTorrent alternativa

vuze torentDrugi open source softver među najboljim torent klijentom je Vuze. Sa prvim izdanjem 2003 godine, nije mnogo mlađi od bitTorrent-a.

Vuze je dobro izgrađen torent downloader, izgleda uredno, ali nije toliko privlačan za oči kao Tribler ili Web Torrent. Ali bez obzira na to, to je BitTorrent klijent, ne samo fensi aplikacija.

Dolazi sa ugrađenim alatima za Web, kako bi se korisnici zadržavali u granicama torentovog softvera. Ima sopstvenu mrežu visoko-kvalitetnih torenata iz zvaničnih izvora. Omogućava korisnicima da razgovaraju sa drugim Vuze korisnicima i mogućnost da dele torente. Takođe može konvertovati i preneti datoteke direktno na različite uređaje i stream-ovati sadržaj na drugi uređaj povezan preko istog LAN-a. Torent downloader takođe podržava iTunes integraciju.

Unutar aplikacije možete skinute datoteke i fajlove direktno narezati na DVD-ove, ali za ovu opciju morate koristiti Vuze PRO verziju, koja se plaća. Ta verzija takođe dolazi bez reklama, kao sve ostale PRO verzije.

6. Deluge – Torent klijent koji radi bez korisničkog interfejsa

deluge torent

 

Deluge je još jedan torent klijent otvorenog koda. Čini mi se da je svet softvera za preuzimanje torenta uglavnom ispunjen aplikacijama otvorenog koda. To je jednostavan torent klijent koji svoje poslovanje preuzima efikasno. Može učiniti čuda na Windows operativnom sistemu, ali proširuje takođe svoje prisustvo na više platformi, tako što nudi podršku za Linux i macOS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here