automatsko osvetljenje
automatsko osvetljenje na novom ajfonu

Ako ste ljubitelj ajfonove mogućnosti za podešavanjem osvetljenja ekrana manuelno, verovatno ste u prošlosti isključili opciju automatskog osvetljenja. Sve što biste uradili jeste da odete u podešavanja “Display & Brightness” i isključite automatsko osvetljenje, međutim, to više nije slučaj u novom IOS11 operativnom sistemu. Bez obzira da li imate najnoviji Iphone X ili neku drugi iphone koji poseduje IOS 11, ova opcija više ne postoji.

Kao što možete videti ispod na desnoj slici, u IOS11, opcija automatskog osvetljenja više nije dostupna u postavkama Display & Brightness.

ios sa automatskim osvetljenjem
IOS sa automatskim osvetljenjem
IOS bez automatskog osvetljenja
IOS bez automatskog osvetljenja

Ako baš insistirate da isključite automatsko osvetljenje, kompanija Apple je premestila tu opciju na drugo mesto, kako bi se malo pomučili da bi je našli. Da biste isključili automatsko osvetljenje idite na: Settings -> General -> Accessibility -> Display Accommodations i zatim ćete moći videti opciju Auto-Brightness.

opcije za auto osvetljenje
Auto-Brightness

Zašto kompanija Apple otežava korisnicima da isključe automatsko osvetljenje?  Ko zna, možda pokušavaju smanjiti broj ljudi koji se žale na brzo trošenje baterije. Ipak, automatsko osvetljenje može uticati na Vašu potrošnju baterije, to je prilično očigledno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here