blackmagic 4k kamera

Ova kamera podseća možda na kameru iz 90-ih godina, ali u Blackmagic cinema 4k kameru trebalo bi biti upakovano dovoljno tehnologije kako bi uspela da podrži zahtevne video zapise. Ovo je druga generacija Pocket Cinema kamere od strane Blackmagic-a.

Prvi model, 1080p je predstavljen 2013. godine, a nova kamera je ponovo bazirana na formatu Micro, što znači da se može koristiti sa velikim brojem objektiva Panasonic-a.

Micro senzor nudi dvostruki izvorni ISO, sa opsegom osetljivosti do ISO25,600, dok je takođe sposoban da snima 4K (4096×2160) do 60fps i Full HD do 120fps.

Snimci (uključujući 10-obitni ProRes) mogu se sačuvati na sd karticu ili CFast kartice, i takođe postoji USB-C dodatni port, koji Vam pruža mogućnost čuvanja video snimaka direktno na računar, gde možete kasnije da modifikujete slike i da menjate boje. Pametna stvar!

Iako se najverovatnije ne mogu dobiti nikakve nagrade po pitanju izgleda, ali je telo ove kamere izgrađeno od kompozitnih karbonskih vlakana, koji bi trebalo biti čvrsti i lagani. Postoje i nagađanja da bi ovo moglo smanjiti zagrevanje fotoaparata prilikom snimanja.

Iz Blackmagic-a smatraju da je najbolje da koriste ovu kameru oni ljudi koji snimaju dokumentarne filmove, modne revije, blogove za putovanja, Web video snimke, venčanja, sport, ….

Na zadnjoj strani fotoaparata nalazi se veliki ekran od 5 inča koji je osetljiv na dodir, omogućavajući korisnicima da mogu da prilagode podešavanja, dodaju metapodatke i pregledaju status snimanja pomoću jednostavnog dodirivanja i pokreta.

Još uvek nema zvaničnog datuma izlaženja ovog fotoaparata, ali bi trebalo da izađe krajem ove godine. Cena bi trebalo da iznosi oko 1,295 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here