macbook

Apple uvodi neke nove koncepte.

Koji je najgori neprijatelj vašoj tastaturi? Prosuta kafa, ili grickalice i drugi delovi hrane koji se zaglave i podvuku ispod dugmića. Ne bojte se, Apple radi već na razvoju novih tastera koji su otporni na mrvice, za razliku od prethodnika.

Ispod tastera će se nalaziti struktura koja će sprečavati prodiranje sitnih materijala pod dugmiće. Apple opisuje raznovrstan asortiman rešenja kako bi tastatura bila otporna na ove opasnosti, što uključuje i četke ili brisače koji su dizajnirani da blokiraju praznine ispod tastera. Firma takođe razmišlja o korišćenju membranskog sloja pod svakim tasterom, kako bi sprečilo zagađivanje dna mašine.

Postoje neki prilično inovativni koncepti o kojima se raspravljalo, uključujući i upotrebu tastera za efikasno praćenje efekta.

  Zaštita od prašine

Ovde je puno različitih ideja i možda nije iznenađujuće videti da kompanije Apple istražuje kako najbolje sakriti tastaturu protiv prašine i mrva. To je dobro dokumentovan problem sa Macbook-om Pro, gde pražina može ozbiljno da ometa stiskanje tastera na tastaturi. Kao što smo nedavno videli, drugi patent pokazuje da Apple razmišlja o tome da Macbook-u bude virtualna OLED tastatura.

Naravno, zapamtite da su ovo sve samo patenti i koncepti koji možda nikad neće videti svetlost dana. I nadamo se da ćemo uskoro videti rezultate tog rada.

[easingslider id=”491″]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here