huawei p20

Huawei bi trebalo da bude sledeći vodeći smartfon od strane kineske kompanije, nakon izlaska modela Mate 10 i Mate 10 PRO, koji su stigli krajem 2017. godine.

Međutim, ovaj smartfon neće zameniti model Mate, već će biti sledeća generacija Huawei P10 modela, koji će imati manji oblik i što se tiče cene, verovatno će upasti u grupu ispod Mate 10 i Mate 10 PRO modela.

Dok su se širile mnoge glasine da će se novi Huawei model zvati P11, sada možemo biti i više nego sigurni da će novi model nositi naziv P20. Očekujemo da će se telefon uskoro naći na tržištu, zajedno sa modelima P20 pro i P20 lite, ali do tada, uspeli smo da prikupimo sve što će Vas interesovati u vezi ovog modela.

Huawei P20 – Cena

Kada je reč o ceni, kružile su glasine da će Huawei P20 koštati oko 670 eura, a Huawei P20 Pro oko 900 eura i Huawei P20 Lite oko 370 eura.

Huawei P10 košta oko 650 eura, i ako su navedene cene tačne, onda možemo pretpostaviti da će noviji modeli biti skuplji.

Huawei P20 – Naziv

Kao telefon koji treba tek da izađe na tržište, nakon P10 modela, logično je bilo za pretpostaviti da će sledeći model biti P11, ali sada je potvrđeno da će nositi naziv P20. Za modele P20 Pro i P20 Lite možemo takođe potvrditi nazive.

Huawei P20 – Dizajn i Ekran

huawei p20 dizajn i ekran

Kao što se gore na video snimku moglo videti, telefon ima veliki ekran, sa senzorom za otisak prsta na dnu. Za model P20 Lite, možemo reći da ima iste dimenzije, ali senzor za otisak prsta je premešten na zadnju stranu telefona. P20 Lite ima ekran veličine 5,6 inča, 1080 x 2250. Nismo dobili nikakve detalje sa standardnim P20 modelom.

Od kako smo videli malo bolje fotografije P20 Pro modela, ove slike potvrđuju 3 kamere na zadnjoj strani telefona i novu “sumrak” boju.

Kao što možemo videti na slici ispod, od ivice do ivice ekrana nalaze se sive lajsnice, koje dodatno ukrašavaju telefon, sa dugmetom ispod okvira, na dnu, dok sa druge strane telefona možete videti 3 sočiva.

huawei p20 2018

Za model P20 Pro, možemo okvirno govoriti da će posedovati ekran, veličine 6 inča, dimenzija 155,3 x 74,2 x 7,7.

Na vrhu ekrana, možete videti izrez, gde su smešteni razni senzori i prednja kamera. Predpostavlja se da će Huawei imaju 4K ekran. To je mala verovatnoća, imajući u vidu da je Huawei do sada koristio full hd ekrane.

huawei p20 prednji deo

 

 

Boje Huawei-a P20 verovatno će biti ograničene. Posedovaće keramičko crnu i sumpornu verziju, međutim šire se glasine da će posedovati još nekoliko boja.

Huawei P20 – Kamera

Najnovije informacije o kameri Huawei-a P20 potiči iz same kompanije Huawei, gde su potvrdili da će se na zadnjoj strani telefona nalaziti 3 objektiva.

pres konferencija Huawei

Slike digitalnog umetnika koji radi sa Huawei-om, sugerišu da će telefon prvi put imati 3 objektiva na zadnjoj kameri, a jedan od njih može biti i do 40MP. Takođe se spekuliše, da će prednja kamera imati senzor od 24MP, što je velika razlika naspram P10 modela sa 10MP prednjom kamerom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here