huawei p20 pro

pozivitnoVrhunski dizajn,   moćna kamera

 

negativnoDebeo donji okvir, ne podržava wireless punjenje

Huawei nas je zadirkivao sa kamerom nekoliko sedmica. Dodajući tome sjajni dizajn i brze performanse, sa modelom P20 Pro svakako žele da uzdrmaju tržište telefona. Objavljen je zajedno sa Huawei P20, koji možda neće stići na bliski istok. Telefon poseduje tri kamere koje se nalaze na poleđini. Sigurni smo da će to biti veliki marketing.

Dizajn i ekran

Ako ste tražili potpuno redizajnirani telefon, Huawei P20 je verovatno to što ste tražili. Razlog zbog kojeg je Huawei odlučio da se ovaj model zove P20, a ne P11, jeste što se telefon razlikuje od prethodnika. Moglo bi se reći da je najsavremeniji do sada telefon koji je napravljen od strane kompanije Huawei.

Za razliku od Huawei P10+ modela, P20 Pro poseduje staklo na poleđini, i leži jako lepo u ruci. Jedina mana kod novih telefona koji poseduju staklo pozadi, jeste što se jako klizaju dok ih držite u ruci, pa je najbolje da nabavite još u početku neku futrolu, kako Vam ne bi ispao iz ruke. Takođe, novoj seriji P je ugrađena IP67 hidroizolacija, koja će držati telefon sigurnim tokom kiše i kvašenja.

huawei p20 pozadi

Dugme za napajanje (power button) se nalazi na desnoj strani ivice telefona, i pozadina telefona je jasna. Pozadi se nalaze tri kamere, pri vrhu telefona, koje su ispupčene, nisu ravne na površini. Huawei je uklonio priključak za slušalice, tako da ako želite da ih koristite, morate posedovani Type-C konektor.

huawei p20 pro ekran

Huawei P20 Pro poseduje masivni 6,1 inčni 18:9 OLED ekran sa rezolucijom Full HD+. Ne izgleda tako zapanjujuće kao Samsung Galaxy S9, ali skreće Vam pogled odmah čim ga uključite.

Na vrhu ekrana se nalazi zarez, na kome se nalazi prednja kamera i zvučnik. Ako želite, možete sakriti taj zarez, tako što će vam gore toolbar izgledati skroz crno, pa se taj zarez neće ni videti.

Performanse i specifikacije

Unutar P20 pro modela, nalazi se Kirin 970 procesor. Videli smo kako ovo sve lepo funkcioniše na prošlo-godišnjem modelu Huawei Mate 10 PRO, a po pomenutim performansama, model P20 Pro će moći da se nosi sa telefonima koji su najavljeni ove godine. Mnoga poboljšanja ovog modela se nalaze u kameri, što omogućava na primer da automatski otkrije vrstu scene koju trenutno snimate.

Postoji samo jedna verzija P20 modela koja poseduje 6GB ram memorije i 128GB memorije za skladištenje.

huawei p20 pro izgled

Telefon poseduje dvostruku SIM karticu, ali nema micro sd slot na modelu koji se prodaje na bliskom istoku. Na njemu je instaliran Android 8.1 Oreo, ali izgleda malo drugačije nego što ste imali priliku da vidite na drugim modelima, pošto mu je ubačen Huawei-ov UI (User Interface).

P20 Pro je opremljen sa baterijom od 4,000 mah, koja bi trebalo da funkcioniše dobro, obzirom na to da telefon ima dobro optimizovan procesor. Takođe poseduje i fast charging – brzo punjenje Vašeg telefona, isto kao što ste mogli da vidite na prethodnim Huawei modelima.

huawei p20 pro kamera

Sigurno ste se zapitali čemu tri kamere? Huawei je napravio brojne kamere sa senzorom boja i crno belim senzorom, koje rade u tandemu kako bi dobili fotografije sa poboljšanom dubinom i definicijom. Huawei je ugradio objektiv koji Vam omogućava pravljenje slika, tačnije zumiranje do 3 puta, bez gubljenja kvaliteta slike.

RGB (Red Green Blue) objektiv ovog puta je neverovatan, i iznosi 40MP, i to radi uz monohromatski senzor od 20MP.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here