jaguar pace model

Jaguar I Pace – Više od godinu dana otkako je predstavljen I Pace koncept, britanski proizvođač automobila koji je lansirao svoj prvi potpuno električni automobil.

Prvim mahom izgleda kao SUV ( Sports Utility Vehicle ) kategorija, što znači da može stati na crtu Tesli Model-u X.

Nije toliko veliki kao Tesla Model X, ali novi Jaguar nudi sedišta za 5 odraslih osoba, dok Tesla nudi 7 mesta. Ono što dobijate jeste baterija kapaciteta 90kWh, koja može izdržati za pređenih 298 milja (480km). Naravno, to u startu može biti manje, ako Vaša vožnja nije umerena – ekonomična.

Jaguar I Pace će od 0-100 km/h dostići za svega 4,5 sekundi, osiguravajući da ima dovoljno snage iz starta. Ovo je malo sporite od Tesla modela, koji do 100 km/h stigne za svega 2,9 sekunde, ali to je uz dodatni paket opreme.

Što se tiče baterije, potrebno je 85 minuta kako bi napunio 80%. Za 30 minuta punjenja, može preći oko 80milja (123km). Takođe je kompatibilan sa brzim punjačima od 100kw, što Vam omogućava da dopunite još brže bateriju sa vremenom od 40 minuta za 80%.

Punjenje kod kuće, preko standardne 7kw konekcije sa zidnom kutijom će biti dosta sporije. Da bi se baterija dopunila do 85%, biće potrebno oko 10 sati, što je u redu ostaviti preko noći da se napuni.

jaguar pace

Jaguar I Pace nije ni malo jeftin, cene se kreću od 87,000 dolara. Naravno, što je veća oprema u pitanju, tako automatski i cena raste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here