usporavanje iphone

Prošle godine u Decembru, Apple je priznao da namerno usporava Iphone sa starijim baterijama. Iako je kompanija to mogla učiniti sa dobrim namerama, ona se suočila sa nedostatkom korisnika. Kompanija Apple je obećala da će uskoro doneti ispravku koja bi korisnicima omogućila više kontrole nad ovakvim promenama što se tiče performansi.

Kao što su obećali, Apple je započeo pustanje nove baterije sa najnovijim 11.3 IOS-om u pogon. Ova funkcija će biti dostupna svim uređajima posle Iphone-a 6. Ovo ima smisla, jer prema Apple-u, upravljanje performansama je omogućeno na Iphone 6, 6s, 6+, Iphone SE, Iphone 7 i 7+ uređajima.

Kako funkcioniše nova funkcija upravljanja performansama?

Pre nego što Vam prenesemo kako da pristupite podešavanju, dozvolite nam da Vam kažemo da nakon što ste instalirali IOS 11.3 Beta 2, funkcija o upravljanju performansama je po default-u isključena. Međutim, da Vaš telefon dođe do naglog isključivanja, funkcija za usporavanje će se aktivirati ako bi se u budućnosti sprečile ovakve situacije.

Kako da onemogućite usporavanje Iphone-a

Kako biste pristupili podešavanju, idite na: Settings > Battery > Battery Health.

Jednom kada stisnete ovu opciju, moći ćete da dobijete informacije o maksimalnom kapacitetu baterije i performansama Vašeg uređaja. U slučaju da je sve u redu i da je kapacitet baterije pun, moći ćete da vidite ovu poruku: ” Vaša baterija trenutno podržava normalne performanse.

iphone baterija

brzina baterije iphonePretpostavimo da je Vaš telefon prošao neočekivano isključivanje. U tom slučaju bi se primenile funkcije upravljanja performansama. Takođe će pokazati meru kapaciteta baterije, koja bi bila manja od 100%.

Možete i da stisnete plavo dugme ” Disable text ” kako biste isključili funkciju upravljanja. Nakon što ga onemogućite, funkcija se ne može ponovo uključiti ručno.

Kada isključite funkciju upravljanja performansama kako biste onemogućili usporavanje Iphone-a, videćete neštlo slično ovome:

 

Ako Vam se baterija počne drastično trošiti, smanjivati, Apple će Vam pokazati predlog da posetite ovlašćenog servisera i dobijete novu bateriju punih performansi i kapaciteta. Takođe dobijate opciju da onemogućite funkciju upravljanja performansama.

U nekoliko slučajeva, korisnici mogu videti i poruku o nepoznatoj bateriji, zbog nepravilne instalacije ili nepoznatog problema. Da biste to rešili, ponovo Vam se preporučuje da posetite servisni centar.

To su bile različite opcije koje možete naći u funkciji za zdravlje baterije, na IOS-u 11.3. Ovim možete onemogućiti usporavanje Vašeg uređaja, i ostvariti maksimalne performanse izvan Vašeg uređaja. Međutim, ako ignorišete savet za zamenu baterije, postoje šanse za naglo zaustavljanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here