fejsbuk podaci

Došlo je vreme kada mnogi ljudi iznenada počnu da razmišljaju o brisanju svojih facebook naloga. Prvo, to je bio debakl Cambridge Analytica-a, a zatim i navika kompanije da sakuplja podatke godinama korisnika Android-a. Za veliki broj ljudi, ovo bi moglo da bude velika motivacija za brisanjem facebook naloga.

U svakom slučaju, ako želite da budete kao osnivač whatsapp-a Brian Acton ili Elon Musk, onda izbrišite Vaš nalog, isto kao što su i oni uradili. Ali pre nego što preduzmete veliki korak, trebalo bi da preuzmete podatke koje je Facebook čuvao o vama, tokom svih ovih godina.

Kako skinuti pomenute podatke – Pratite korak po korak

Da biste preuzeli svoj Facebook nalog, podaci su prilično lak zadatak. Arhiva deponije koju oni pružaju je prilično opsežna. Dovoljno je da verujete da njihov celokupan digitalni život postoji u ovoj deponiji.

Evo koraka za preuzimanje Facebook podataka:

1. Prijavite se na svoj Facebook nalog

2. Idite na stranicu podešavanja – settings

fejsbuk podesavanja

3. U odeljku General, kliknite na preuzmite kopiju – Download a copy Vaših fb podataka

kopija fejsbuk podataka

4. Na sledećoj stranici kliknite na dugme Download Archive

 

fejsbuk arhiva

5. Unesite svoju facebook lozinku kada se zatraži

6. Preuzimanje datoteke će se automatski pokrenuti, ili će link za preduzimanje biti poslat na Vašu email adresu.

7. Nakon završetka preuzimanja datoteke, extract-ujte zip fajl

8. Sada, pokrenite html fajl, pod nazivom index. Otvoriće se u Vašem web pregledaču gde možete pogledati sve preuzete facebook podatke.

Na ovaj način možete dobiti kopiju Vaših facebook podataka. Preuzeta zip datoteka sadrži sve Vaše podatke.

Facebook datoteka sadrži sve informacije o Vašim profilima, porukama, video zapisima, fotografijama, vremenskim porukama, listama zanimanja, listama prijatelja,… Takođe uključuje listu Vaših prošlih facebook sesija, povezanih aplikacija i tema o oglasima vezanih za Vas.

Mnogi android korisnici tvrde da su pronašli prepiske poziva i sms poruka u svojoj arhivi podataka na facebook-u. Veruje se da kompanija preuzima informacije godinama kroz funkciju opt-in u aplikaciji Messenger.

Važno: Arhiva podataka na facebook-u sadrži veoma osetljive i važne informacije. Ne bi bilo mudro da ih dugo zadržavate u izdvojenoj formi. Uverite se da nakon Vašeg prenosa facebook podataka, datoteka za otpad ne ode u pogrešne ruke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here