macbook

Jedan od najvećih mitova na internetu je da ne možete instalirati Android operativni sistem na Iphone-u ili najnoviju verziju Windows-a na Mac-u. Mi govorimo o mitu, zato što je upravo to: Možete pokrenuti Windows 10 na Mac-u bez problema, upotrebom Boot camp-a.

Danas Vam nećemo reći kako to sve da učinite, već se fokusirajte na to kako da Windows 10 radi glatko na Mac-u. Drugim rečima, kako odraditi te ključne korake, tako da Vaš operativni sistem radi bez problema.

Prva stvar koju trebate imati u vidu da Windows 10 radi glatko na Mac-u jeste da morate imati kompatibilne verzije sa Boot Camp-om. Da biste ovo postigli morate imati instaliran operativni sistem X Yosemite ili noviji. Zaboravite da možete da instalirate Microsoft operativni sistem bez ovoga.

Počevši odavde, sledeći korak je imati kompatibilan softver – drajvere, da biste mogli pokrenuti Win 10. Kako da skinete ove drajvere ? Oni se automatski preuzmu, kada koristite Boot Camp support, koja podržava 64-bitnu verziju Windows 10 Home ili Pro verziju. Kada završite sa ovim korakom, najvažniji je onaj da preuzmete Windows 10. Operativni sistem možete direkt skinuti sa Microsoft-ovom sajta kako bi sve bilo legalno. Treba da skinete ISO fajl, kako biste ga kasnije stavili na USB drajv.

Baš kao što momci u Apple-u ističu na svojoj zvaničnoj Web stranici, morate biti pažljivi sa ISO datotekom. Zašt? Pa, zato što mora biti osnovni installer, a ne ažurirani. Ova tačka je veoma važna, jer će nam sigurno pokazati neke greške, ukoliko ne uradimo nešto kako treba.

Još jedan važan savet za Win 10, kako bi glatko radio na Mac-u, ima veze sa veličinom dodeljenoj particiji. Kada budete preuzeli Boot Camp Support na svoj uređaj, on će zatražiti particiju od Windows-a 10. Iako je na papiru potrebno oko 5gb, priznajemo da sa ovim kapacitetom nećete imati mnogo prostora. Dakle, obezbedite više, i konfigurišite dovoljno prostora isključivo za Windows.

windows 10 on mac

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here