youtube

Da li slušate često muziku na YouTube-u? Ukoliko je tako, u nekom trenutku ste nedvosmisleno videli sledeću poruku: “Ovaj sadržaj je blokiran u vašoj zemlji na osnovu zakona o autorskim pravima.” Nažalost, muzičke kompanije pokreću žestoku kampanju da ograniče sadržaj u zavisnosti od toga odakle potražujete pretragu sadržaja. Na primer, Nemačka ima mnogo restrikcija, dok se druga u drugim mestima poput Sjedinjenih Američkih Država jedva javljaju ovakvi slučajevi.

Bez obzira na zemlju u kojoj se nalazite, smešna stvar je što možete da vidite sve blokirane sadržaje. Da, moguće je gledati blokirane YouTube video snimke ako želite, naravno. Naučićemo vam nekoliko različitih načina da to učinite, tako da možete da izaberete metod koji najviše odgovara vašoj upotrebi onlajn sadržaja.

Kroz osnovne online proksije (proxies)

Ovo je najbolja opcija jer neće promeniti konfiguraciju vašeg računara ili rutera. Problem? Neće raditi sa drugim eksternim audiovizuelnim sadržajnim platformama (npr. Netflix ili HBO). Preko VPN-a, moramo samo da unesemo URL adresu video zapisa i izaberemo proksi sa kojim želimo da se povežemo (u SAD, Kanadi ili U.K).

S druge strane, lokacija Hide takođe nudi ovu istu uslugu, ali pored toga možete odabrati Nemačku, SAD ili Holandiju.

Kroz specijalizovane proksije

Specijalizovani proksiji ne rade samo za YouTube, već i za Netflix i HBO, između ostalog. Ovi alati su isključivo kreirani da menjaju naš DNS i simuliraju da smo u drugoj zemlji.

Za razliku od prethodne metode, ovakva vrste plaćene VPN usluge garantuje da će skoro uvek raditi. Da, to je lako: plaćanje obezbeđuje da možemo da gledamo sadržaj iz drugih delova sveta (i ima besplatnu probnu verziju).

Na primer, VIPRVPN je jedna od najpoznatijih platformi za promenu DNS-a. Takođe, dostupan je za brojne servise, od Windows-a, do IOS-a, Android-a, Linux-a, pa čak i Smart TV-a.

Preko proširenja pretraživača

Ovo je treća opcija koju preporučujemo, iako obično ne radi, zbog stalnih promena u audiovizuelnim platformama: proširenja pretraživača. Najpoznatiji je SvitchyOmega plugin koji možete instalirati na Google Chrome-u i Mozilla Firefox-u.

Uspešnost posla je jednostavna kao dodavanje konfiguracije zemlje kojoj biste želeli da se povežete – i voaala! Sada, ukoliko uradite ispravno, ne garantuje se da će funkcionisati. Iako se ovi dodaci ažuriraju neprekidno, usluge ne traju mnogo pre nego što pukne veza (kao što smo već pomenuli u prethodnom pasusu, platforme poput Netflix-a dodaju ažuriranja da blokiraju VPN-ove skoro svake nedelje).

Nadamo se da će vam jedan od ova tri saveta pomoći da gledate blokirane Youtube video zapise. U principu, prvi metod je najčešći; druga je najuspešnija, a treća je divlja karta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here