Google-ov kalendar je i dalje najlakši način kako biste isplanirali Vaš dan. Evo kako ga možete koristiti.

Postoji dosta online alata kako biste mogli da se organizujete, ali jedan od najlakših za pristup i korišćenje je Google Calendar. Sa opcijama za podešavanje određenih datuma i vremena za događaje i podsetnike, obaveštenja poslata na Vašu email adresu.

Da biste mogli da iskoristite sve ovo, morate prvo naučiti kako da koristite Google kalendar. Na svu sreću, lakše je nego što čovek može da pomisli i u ovom vodiču ćemo Vas naučiti sve što je potrebno da znate. U samo nekoliko klikova, imaćete svoj raspored u narednih nekoliko nedelja, a nikada više nećete zaboraviti nečije rođendane.

Koristite svoj Google nalog

Da biste mogli da koristite Google-ov kalendar, morate pre svega imati Google-om nalog. Ako ste se ikada prijavili na Gmail, YouTube ili bilo koju drugu Google-ovu aplikaciju, onda možete odmah kliknuti na Google Kalendar i skočite na sledeći odeljak. Ako sve ovo pomenuto nemate, ili nikada niste uradili, onda ispratite sledeće korake.

Prvi korak: Idite na Google Calendar početnu stranu. Kada se prikaže na stranici za prijavljivanje na Google nalog, kliknite na Više opcija a zatim Kreiraj Nalog.

google account

Drugi korak: Popunite sve informacije unutar naloga, koje se od Vas traže i kliknite na Sledeći korak da biste nastavili dalje.

Treći korak: Google može zatražiti od Vas da verifikujete svoj nalog pomoću mobilnog uređaja. Uradite to, i onda ćete biti poslati na ekran Dobrodošlice.

Sada imate Vaš Google nalog i možete ga koristiti za sve Google-ove usluge, a to uključuje i Google kalendar.

Kreiranje događaja

Verovatno najvažniji element kalendara jeste da se setite važnih datuma u Vašem životu. Da biste to uradili preko kalendara, morate prvo kreirati novi događaj. Evo kako možete to učiniti.

Prvi korak: Pronađite vreme i datum kada se taj događaj odvija. Kliknite na odgovarajući blok. Alternativno, kliknite na crveno dugme “+” u donjem desnom uglu.

Drugi korak: Izaberite da li želite da ovo bude događaj sa dodatnim detaljima ili jednostavnim podsetnikom. Podsetnici se mogu podesiti da se redovno ponavljaju, dok su događaji dizajnirani kao jednokratne prilike koje trebate obavestiti.

google calendarTreći korak:   Unesite naslov za svoj događaj i koristite opcije za oređivanje vremena kako biste odabrali koliko će trajati.

duration

Četvrti korak: Ako je to sve što Vam treba, onda možete pritisnuti dugme Sačuvaj, ali ako želite da dodate više detalja, kliknite na Više opcija.

Peti korak: Na stranici koja Vam se bude pojavila, dobićete priliku da kreirate listu gostiju i pozovete ljude, postavite obaveštenja na svoju email adresu u određeno vreme, dodate lokaciju i dodate detaljan opis onoga što se dešava.

kalendar

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here