obavestenja ios

Nakon što su pristali na opciju grupisanja obaveštenja na verziji Nougat, mnogo korisnici ios -a su osetili šta je to što nedostaje. Kada su iz Apple -a predstavili ažuriranje operativnog sistema ios 12, mnogo ljudi očekivali su grupisanje obaveštenja kao jednu od karakteristika koje bi Apple uključio u novu verziju.

Funkcija grupisanih obaveštenja na ios 12 završava dosadnu i beskrajnu listu obaveštenja i stavlja ih jedan preko drugog, čime se čisti kompletan centar za obaveštenja.

Šta su grupisane notifikacije u operativnom sistemu ios 12?

Grupisana obaveštenja su jedna od glavnih karakteristika ios – 12 i imaju ulogu da grupisu sva dospela obaveštenja, kako bi sprečila nerede i kako bi sve bilo čitljivije i preglednije. Ako od neke osobe primite više poruka na iMessage-u, bićete obavešteni o svakoj poruci preko kartica kao na početnom ekranu. Dakle, ako imate 5 dospelih poruka, Vaš centar za obaveštenja će biti upakovan sa 5 različitih obaveštenja koje Vam pokazuju poruke.

Ispod, na slici, možete videti kako to otprilike izgleda.

grupisana obavestenja ios12
Grupisanje obaveštenja – IOS 12

Prilagođavanje grupisanih obaveštenja na telefonu

IOS 12 Vam takođe omogućuje da prilagodite grupisana obaveštenja. U pojedinim situacijama biste želeli da vidite pojedinačna obaveštenja iz određenih aplikacija, umesto grupisanih obaveštenja. Ukoliko Vas interesuju custom grupisanje, možete slediti sledeće korake:

1. Idite na podešavanja, zatim kliknite na obaveštenja, da biste prilagodili grupisana obaveštenja za razne aplikacije.

custom obavestenja ios
Custom obaveštenja – IOS 12

2. Odaberite aplikacije iz date liste, za koje biste isključili grupisana obaveštenja

iso12

3. Idite do dna ekrana, i kliknite na opciju Grupisana obaveštenja. Obaveštenja su grupisana automatski, po podrazumevanoj vrednosti.

obavestenja ios 12

Ovo je dobrodošla funkcija u ios -u 12, jer će Vam pomoći da organizujete svoj telefon na što bolji mogući način. Fleksibilnost za onemogućivanje grupisanih obaveštenja je takođe korisna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here