django heroku

Danas ćemo pisati o tome kako se može primeniti django aplikacija na heroku platformi. Čak i ako ne znate ništa o ovome, ovde možete naučiti kako sve ovo da sredite.

Očigledno je da prvo morate imati Heroku nalog. Ako već imate ovaj nalog, onda možete preskočiti ovaj korak, a ako ne, potrebno Vam je oko 2 minuta da popunite sve kako biste kreirali svoj nalog. Možete odabrati jedan od planova koji Vam bude pogodan za obavljanje funkcija koje budete imali. Ova platforma je besplatna, tačnije koštaće Vas 0 dolara.

Moramo ovde da nešto naglasimo veoma važno, u trenutku kada kreirate svoj nalog, izaberite primarni razvojni jezik (primary development language), pobrinite se da to bude Python. Nakon što završite sa svim ovim koracima, dobićete email za potvrdu.

Nakon što ste uspešno kreirali svoj nalog, instalirajte CLI za Heroku, koje je glavno sredstvo koje Vam je potrebno za interakciju sa Heroku. Da biste sve ovo uradili, potrebno je da otvorite konzolu, uneste svoje podatke (korisničko ime i šifru) svog naloga.

Zatim počnite da pravite Heroku aplikaciju, i sledeći korak bi bio povezivanje sa PostgreSQL.

Nakon što počnete da kreirate Vašu sopstvenu aplikaciju, možete početi sa konfiguracijom Django aplikacije za svoj heroku sistem. Možete napraviti običnu Django aplikaciju, ukoliko imate malo više iskustva u ovom polju, možete započeti sa malo kompleksnijom aplikacijom.

Morate imati datoteku requirements.txt, koja sadrži listu svih potrebnih stvari za pakete aplikacije, i potrebno je kreirati ovaj fajl u root folderu. Nakon što sve konfigurišete, ovo Vam opisuje sve komande koje Vam budu bile potrebne za pokretanje aplikacije. Takođe, morate imati i datoteku runtime.txt, datoteka koja određuje Python verziju.

Zatim, moramo da odvojimo Django podešavanja, to je neophodno za aplikaciju koju ste kreirali. Nakon toga, potrebno je postaviti statičke fajlove. Prvo, morate modifikovati settings.py ? wsgi.py, koji će Vam osigurati pravilan prikaz datoteka.

Ako ispravno obavite sve ove korake, morate otići i rasporediti Django u Heroku, i pokrenuti migracije, i to je to! Za one koji žele da pogledaju kod, imate sve dostupne informacije. Izgleda zaista komplikovano, ali međutim kada sve ovo postignete, osećaćete se zadovoljno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here