Kako popraviti uobičajeni uzrok problema sa računarom radi boljih performansi

0
57
poboljsanje performansi racunara

Da li ste nedavno primetili probleme sa računarom ?

Da li je postao spor ?

Da li se crash-uje više nego što je očekivano ?

Da li Vam je popunjena memorija na hard disku više nego što treba ?

Odgovor bi mogao biti: Neispravno izbrisan program!

Deinstalacija programa ne bi trebala da zadaje probleme. Na kraju krajeva, svaki program koji skinete dolazi sa funkcijom deinstalacije. Trebalo bi biti jednostavno, samo klik na tu ikonicu i da problem bude rešen i aplikacija da bude uspešno obrisana.

Nažalost, nije.

Često podrazumevane rutine za deinstalaciju programa ostavljaju za sobom nered skrivenih datoteka, stavki registra i aplikacija. Dosta aplikacija koje se ne deinstaliraju na pravilan način usporavaju Vaš računar, opterećuju pravilan rad Vašeg procesora i utiču na bržu potrošnju baterije.

Na svu sreću, talentovani programeri iz Ashampoo-a su razvili program koji izbacuje nepotrebne stvari za normalan rad programa. Naziv ovog programa je Ashampoo Uninstaller 8.

Ashampoo Uninstaller 8 je nadogradnja na kritično priznatu liniju deinstalera. Njegova četverostepena metoda sprečavanja i lečenja može ubrzati Vaš računar, sprečiti kočenje i osloboditi gigabajte prostora na hard disku.

Zašto je neželjeni software takav problem ?

ashampoo uninstaller 8
Ashampoo Uninstaller 8

Proizvođači software-a su više zabrinuti da li će njihovi biti instalirani na Vašem računaru ili ne. Kao rezultat toga, neke rutine za deinstalaciju su pogrešne, dok su druge namerno loše. Kada deinstalacija krene naopako, možda u tom trenutku i niste svesni. Da li znate svrhu svake Vaše datoteke na Vašem uređaju ? Mala je verovatnoća, zato ljudi na kraju stvaraju probleme sa drugim stvarima.

Čim se ikonica od aplikacije skloni sa radne površine (desktop-a), gajimo lažnu nadu da je aplikacija uspešno uklonjena, dok zapravo delovi ostaju ne promenjeni. I ovako neke stvari ometaju rad računara, što prouzrokuje probleme.

Kada kupite u prodavnici nov računar, pod uslovom da bude instaliran operativni sistem, obično se susretnete sa nizom programa koji su instalirani na Vašem uređaju, a da niste ni svesni koja je funkcionalnost polovine aplikacija. Te aplikacije koje verovatno nećete ni koristiti, ne samo da popunjavaju prostor na Vašem hard disku nego neke od njih mogu dodatno da usporavaju Vaš računar.

Neke aplikacije dolaze kao “ugneždene” instalacije. To znači da instaliraju više od jednog programa odjednom. Dok glavni program može biti poželjan, dodatni programi možda nisu, tako da biste mogli da se opustite sa nekoličinom neželjenih programa.

Zatim, takođe može postojati rizik od zlonamernog software-a. Možda ste kliknuli na lošu instalaciju ili otvorili zaraženi prilog. Malware virus kopa duboko unutar Vašeg sistema i skoro je nemoguće ukloniti ga bez specijalnog software-a.

Kako Ashampoo Uninstaller 8 briše neželjene aplikacije ?

ashampoo brisanje
Ashampoo Uninstaller 8 – Overview

Ova aplikacija Vam može znatno pomoći u brisanju aplikacija. Čini mnogo više od jednostavnog pronalaženja i brisanja neželjenih ili zlonamernih datoteka. Potrebno je da pratite svaku instalaciju koju izvršavate, kako biste mogli da pratite promenu sistema. Na taj način, kada budete rešili da deinstalirate program, može se obrisati svaka modifikacija programa, napravljena na Vašem računaru.

Takođe uključuje alat za snimanje Vašeg sistema koja Vam omogućava upoređivanje sistema pre i nakon instalacije novog programa. Ovo je posebno korisno za pronalaženje neželjenih datoteka skrivenih drugim aplikacijama. Sa svakom Windows instalacijom možete videti tačno koje promene ćete napraviti.

Algoritmi dubokog čišćenja i brisanja su visoko sofisticirani i mogu pratiti i ukloniti svaki bajt podataka koji su propustili podrazumevanim deinstalacijskim rutinama.

Ovaj program je savršen način da uklonite datoteku neželjenih problematičnih unosa registara, a monitor za instalaciju osigurava da možete promeniti sve što program radi na Vašem uređaju. Ovo će osloboditi prostor na Vašem hard disku, kao i poboljšati njegove performanse.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here