google chrome export

Jedna od karakteristika Google Chrome-a je ugrađeni upravitelj lozinki u web pregledaču. Ono što vodi u drugi nivo jeste njegova veza sa Google nalogom koji automatski čuva lozinke na svim povezanim uređajima.

Uprkos zabrinutosti zbog svojih bezbednosnih aspekata, daje tešku konkurenciju mnogim alatima za upravljanjem lozinkama. Jedna od razloga jeste Google-ova odlučnost da podseti korisnike da sačuvaju svoje lozinke.

Sa lakoćom kojom nudi Chrome-om menadžer lozinki, on još ne sadrži funkcionalnost za izvoz lozinki. To će se promeniti u bliskoj budućnosti.

Google radi na dugo očekivanoj funkciji za Chrome desktop, koji će omogućiti korisnicima preuzimanje CSV datoteke sa svojim korisničkim imenom i lozinkama.

Kako export-ovati Chrome lozinke ?

Preuzmete Chrome Dev kanal za svoj uređaj. Kada ga pokrenete, idite na Settings -> Manage Password -> Export. I stisnite na Export Passwords.

exportovanje google sifri

U zavisnosti od Vašeg operativnog sistema, od Vas se može tražiti da unesete lozinku koju koristite na računaru.

potvrda

Slično tome, možete kliknuti na opciju Import, kako biste dodali povlastice za prijavu iz postojeće CSV datoteke.

Koristite opciju za export-ovanje lozinke u regularnom Chrome-u

Unesite chrome://flags na adres baru. Zatim omogućite #password-export i #password-import flag-ove. Nakon ponovnog pokretanja Chrome-a, uradite isto kao i za Dev kanal.

dev channel google

Može izgledati korisno tokom prve upotrebe. Ali, imajte na umu, da Vaše lozinke prolaze kroz običan tekst, i svako sa pristupom datoteci može da ih pročita. Dakle, import-ujte ih gde god želite, i trajno izbrišite CSV datoteku, što je pre moguće. Ako želite da vidite lozinke Vašeg account-a, postoje 2 mesta na kojima ih možete videti.

Na ekranu Manage Passwords, kliknite na dugme “oko“, pored upisa za prijavljivanje kako biste videli svoju lozinku. Alternativno, ako pokrećete drugi web pretraživač, možete da posetite passwords.google.com gde ćete pronaći svoje povlastice za prijavljivanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here