facebook nalog

Ponekad Vam dođe da želite da se sklotine iz sveta Facebook-a. Većina ljudi zna da deaktivira svoj facebook profil, ali postoje i ljudi koji ne znaju da izbrišu svoj nalog trajno.

Facebook je najveća društvena mreža na svetu, sa oko 1,4 milijardi aktivnih korisnika dnevno. Mnogi ljudi objavljuju gotovo sve svoje životne aktivnosti na Facebook. Postoje ljudi koji ne koriste preterano ovu društvenu mrežu, već im služi samo da bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima i kako bi znali njihove rođendane.

Ponekad, želite da se sklonite i odjavite sa ove društvene mreže, kako bi uživali u stvarnom svetu. Da biste to postigli, morate da deaktivirate Vaš facebook nalog. Takođe, postoji opcija kako biste izbrisali Vaš nalog trajno.

Backup-ujte Facebook podatke

Pre nego što se pozdravite sa Facebook-om, trebalo bi da sačuvate Vaše podatke, u slučaju da Vam nekad kasnije bude zatrebalo.

  1. Idite u podešavanja
  2. Dok se nalazite u kartici General, kliknite na  Preuzmite kopiju Vaših fb podataka
  3. Kliknite na Startujte moju arhivu
  4. Unesite svoju lozinku za facebook nalog. I kliknite na Submit
  5. Zatim kliknite na Startuj moju arhivu

kopija fejsbuk podataka

Facebook će zatim prikupiti sve Vaše podatke i poslati kopiju na Vašu email adresu.

Kako deaktivirati Facebook nalog?

Jednostavno je. Verovatno razmišljate sada zašto Vam govorim ovako jednostavnu stvar. Ako znate da deaktivirate Vaš facebook nalog. Ali postoje ljudi, koji nisu svesni ovoga. U nastavku pogledajte kako možete deaktivirati nalog:

  1. Idite u podesavanja
  2. Kliknite na General u levom oknu. Ranije je opcija za deaktiviranje naloga bila na stranici Security.
  3. Kliknite na Manage Account. Zatim kliknite na Deaktivaciju Vašeg naloga.

deaktivacija naloga

Kako trajno izbrisati Facebook nalog?

Jedina stvar, koju većina korisnika želi da zna, jeste kako izbrisati nalog trajno. Sledite korake:

  1. Prijavite se na svoj facebook nalog
  2. Posetite ovaj link.
  3. Kliknite na dugme: Izbriši fejsbuk nalog

brisanje fb naloga

4. Dalje morate sami nastaviti, pošto ne želim izbrisati svoj nalog.

Važne stvari koje trebate razmotriti, pre nego što izbrišete facebook nalog

Uverite se da ste preuzeli kopiju Vaših facebook podataka pre deaktiviranja ili trajnog brisanja. Možda ste svesni činjenice da možete pristupiti svom facebook nalogu nakon što da deaktivirate. Ali, budite pažljivi, pošto nećete imati priliku da se predomislite ukoliko budete trajno izbrisali svoj facebook nalog. Dakle, odlučite pažljivo.

Proces će trajati 90 dana, dok kompanija Facebook ne izbriše sve Vaše postove, fotografije, komentare, poruke, video zapise, i slično. Drugi korisnici facebook-a neće moći da posete Vaš profil tokom procesa brisanja. Međutim, tekstualne poruke i slike koje ste poslali svojim prijateljima će ostati ne izbrisane, pošto su to podaci koje delite sa drugim nalogom, tačnije drugom osobom. Ali možete ih naravno zamoliti i da izbrišu te zajedničke podatke.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here