linux mint 19

Ubrzo, nakon što je tim Linux Mint-a počeo isporučivati MintBox Mini 2, objavili su najnoviju verziju Linux Mint 19 Tara, bogatu karakteristikama popularne korisničke Linux distribucije. Za one koji ne znaju, Tara je popularno ime u Irskoj.

Kako je objavljeni Mint 19 baziran na Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver-u, ostaće podržan do 2023 godine. To znači da će sledećih 5 godina korisnici moći da koriste stabilni sistem sa svim sigurnostim update-ovima.

Šta dolazi novo sa Linux Mint-om ?

Kao što već možda znate, Mint se isporučuje sa više desktop okruženja. Cinnamon desktop okruženje je podrazumevano izdanje. Najnovije karakteristike Cinnamon-a su otvaranje brže i efikasnije aplikacije i prikazivanje prozora.

linux mint 19 distribucija
Pretraga u Mint 19

Pretraživanje datoteka Nemo je pojednostavljeno, što ga čini bržim i lakšim za korišćenje. Sada možete kliknuti sa ikonicu – zvezdicu, kako biste sačuvali pretrage za kasniju upotrebu. Sa simboličkim ikonicama, Cinnamon 3.8 je postao moderniji, sada nudi bolju podršku za tamne teme.

linux mint 19 distro
Novi welcome ekran

Pored desktop okruženja, druge velike promene uključuju novi welcome ekran, integraciju backup-a sa Update Manager-om i poboljšanog softver menadžera.

Pomoću Timeshift-a, korisnik može da se vrati unazad i da izvrši poslednju funkcionalnu konfiguraciju. Obaveštenja su takođe postala pametnija, i dolaze sa dugmetom za zatvaranje.

update manager linux mint 19
Linux Mint 19 – Update Manager

Druga poboljšanja pokrivaju bolju HiDPI podršku. Čitav set poboljšanja možete pogledati na njihovom oficijalnom blogu. Na blogu možete takođe naći objavljivanja Xfce i MATE izdanja.

Slobodno posetite stranicu za skidanje Linux Mint 19 distribucije, 32 bitne i 64 bitne verzije. Postojeći Mint korisnici mogu obaviti proces ažuriranja, kako bi dobili sve ove pomenute funkcionalnosti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here