android aplikacija za bezbednost podataka

Jedan od najvažnijih zadataka koje ljudi često ignorišu jeste zadržavanje rezervnih kopija svojih vrednih digitalnih podataka. Uvek postoji rizik od gubitka podataka. Vaš uređaj se može oštetiti, a ažuriranjem firmvera može doći do formatiranja Vaših podataka. Ako ste android korisnik, na svu sreću postoje aplikacije za pomenutu platformu za pravljenje rezervnih kopija koje mogu brinuti o Vašim podacima i sigurno ih sačuvati offline ili na cloud-u. Štaviše, takve aplikacije mogu raditi u redovnim intervalima rezervnim kopijama bez intervencije korisnika.

1. App/Sms/Contact – Backup & Restore

app sms contact android aplikacija
app-sms-contact app

App-Sms-Contact Backup & Restore aplikacija poseduje razne funkcije za backup i obnavljanje. Dozvoljava Vam da napravite rezervne kopije, restore-ujete ih, transferujete i mogućnost da delite lične podatke. Možete da napravite rezervnu kopiju datoteka na Google Drive-u ili da preuredite podatke i sačuvate ih na sd kartici.

Pored svega toga, ima ugrađeno skeniranje datoteka protiv virusa, koja skenira APK fajlove, takođe poseduje noćni režim, i takođe možete sortirati svoje aplikacije po imenu, datumu i veličini.

2. G Cloud Backup 

g cloud backup android aplikacija
g cloud backup app

G CLoud aplikacija je impresivna android aplikacija u kojoj korisnici trebaju kreirati nalog kako bi čuvali rezervne kopije. Obezbeđuje Vam 1GB rezervnom prostora, koji je besplatan. Aplikacija Vam omogućava da sačuvate Vaše sms poruke, dnevnike poziva, kontakte, sistemske postavke, slike, video zapise i muziku. Možete lako prebaciti sve datoteke na drugi uređaj, i takođe zaštititi postojeće aplikacije sa lozinkama. Ne zahteva root privilegije, ili neku drugu konfiguraciju, čak Vam omogućuje čuvanje kopiju podataka na sd kartice.

3. Super Backup & Restore

super backup and restore aplikacija
super backup & restore app

Super Backup aplikacija tvrdi da je jedna od brzih alatki za backup-ovanje podataka. Omogućava Vam da napravite rezervne kopije svojih aplikacija, kontakata, poruka, istorije poziva i kalendara na Vašoj sd kartici ili Google Drive-u. Što se tiče interfejsa, jako je jednostavan za rad i ima mogućnost menjanje tema, bela i tamna, koja god se Vama više svidi. Aplikacija je besplatna, ali oglasi mogu biti dosadni. Postoji takođe i pro verzija ove aplikacije, koja ne sadrži oglase i reklame, ali nije besplatna.

4. Google Drive

google drive aplikacija
Google Drive app

Google Drive aplikacija – Besplatni i masivni cloud storage servis za skladištenje podataka. Svaki korisnik na poklon dobija 15GB memorije, što je dovoljno za čuvanje Vaših fotografija, datoteka i drugih dokumenata. Možete da pristupite virtuelnom hard disku sa bilo kog uređaja, nebitno koji operativni sistem imate instaliran na Vašem telefonu. Takođe Vam aplikacija omogućava da pregledate svoje datoteke i u offline režimu. Štaviše, možete uređivati datoteke i deliti ih sa drugima. To je definitivno jedna od najboljih android aplikacija za bezbedno čuvanje podataka na cloud-u.

5. Titanium Backup

titanium backup aplikacija
Titanium Backup app

Titanium Backup aplikacija je isključivo za root korisnike, i podržava skoro sve android verzije. Aplikacija je besplatna, i dostupna je u premium verziji koja ne poseduje oglase i reklame. Uz besplatnu verziju, možete napraviti rezervne kopije i naravno restore-ovati podatke kao što su sms poruke, kontakti, itd… Premium verzija pruža neke dodatne funkcije, kao što su sinhronizacija sa cloud-om, automatski backup. Sve u svemu, aplikacija je prilično odlična, i vredi je pogledati i isprobati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here