android verzije

Android je najkorišćeniji operativni sistem na planeti. Danas, svi mobilni telefoni imaju android operativni sistem, osim apple uređaja.

Google je veoma tačan, kada su u pitanju verzije operativnih sistema na mesečnom nivou. Ove informacije se prenose na njihov developerski portal, i daje nam grubu procenu najpopularnijih android verzija. Pomaže programerima da daju prednost njihovim resursima za široko korišćenje Android verzija, umesto da ih troše na skoro zastarele android verzije.

Kako biste dobili informacije o korišćenju verzija android operativnog sistema, Google prati aktivne android verzije u prvoj nedelji svakog meseca. Evo najpopularnijih android verzija za Maj mesec.

Najpopularnije android verzije – Maj 2018

Verzija Nougat je postala najkorisnija verzija android operativnog sistema. Verzija Oreo je uhvatila korak sa gotovo 5% dobiti od kako je pokrenuta. Međutim, preostale verzije androida nastavljaju da gube svoj udeo ovog meseca.

android verzije maj
Maj 2018

Najpopularnije android verzije – Januar 2018

Hej Marshmallow, Nougat dolazi po tebe. 🙂

Naš kalendar se preusmerio još godinu dana, ali postoji mala promena u delu tržišta za različite android verzije, koje su očekivane za Nougat.

Ispod, na slici, možete videti razne verzije koje su bile najzastupljenije u ovom mesecu.

android verzija januar
Januar 2018

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here