zorin os linux distribucija

Prilikom objavljivanja najboljih distribucija za početnika Linuxa, lakoća korišćenja i instalacija su najkritičniji faktori. Takvi kvaliteti čine distribucije kao što su Linux Mint, Ubuntu i Zorin OS najrelevantnijim. U slučaju da ste zabrinuti zbog Vaše privatnosti i sigurnosti, prelazak u svet Linuxa postaje očiglednija opcija.

Pozivajući se na zamenu za Windows i MacOS, Zorin OS je osnovan kao opcija za početnike, koja nudi glatku vožnju prilikom prelaska. Najnovije izdanje Zorin OS 12.3, rade na jačanja osnova operativnog sistema i polira celokupno iskustvo.

Šta je novo u Zorin OS 12.3?

Iako se broj aplikacija za Linux distribuciju svakodnevno povećava, postoje neki slučajevi kada Vam Windows operativni sistem zaista može nedostajati. Da bi Vam pomogao u takvim slučajevima, najnoviji Wine 3.0 za pokretanje Windows aplikacija je ugrađen u Zorin OS. To znači da sada možete da uživate u boljem iskustvu sa Windows aplikacijama. Uz dodatak Direct3D 10 i 11 podrške dobijate pristup čak i većoj biblioteci igara u Zorin OS-u.

zorin os distribucija

Prema korisnikovim povratnim informacijama, razgovarajući o izgledu, tim je naporno radio kako bi Zorin OS, radnu površinu učinio intuitivnijom. Sada možete odabrati prilagođene boje za fascikle i priložiti razne datoteke.

U slučaju da štampate dokument, novi indikator se pojavljuje samostalno na panelu. Takođe možete koristiti raspored Windows lista u aplikacijama.

Preuzmite Zorin OS 12.3

Zorin OS dolazi u različitim verzijama: Core, Lite, Ultimate, Business i Education. Možete posetiti ovaj link, i preuzeti ih po Vašoj potrebi. Postojeći korisnici koji koriste 12.2 mogu instalirati najnoviju verziju iz svog panela i preći na noviju verziju 12.3.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here