novi ipad 2018

Deli nas samo nekoliko dana do izlaska novog Apple uređaja, a verovajući internetu, saznali smo da je u pitanju novi Ipad. Neće biti u potpunosti isti kao prošli model, ali će biti jeftiniji.

Postoje i spekulacije da neće postojati šansa da se kupi ovaj Ipad, tj biće dostupan u prodaji na određenim lokacijama.

Pređimo na stvar

  • Šta je to? Novi, jeftin Ipad za školu i biznis
  • Kada će biti dostupan? Verovatno u Aprilu 2018. godine
  • Koliko će koštati? Verovatno najmanje 260$

Novi Ipad: Datum izlaženja i cena

datum izlaska novog ipada

Ipad izlazi najverovatnije u aprilu 2018. godine, i trebalo bi samo da posluži za edukaciju (obrazovanje). Što se tiče cene, sudeći po glasinama, novi Ipad bi trebao da bude poprilično jeftin, oko 260 američkih dolara.

Apple olovka

Evo interesantne stvari. Čuli smo da kompanija Apple nastavlja da izbacuje Ipad-a sa olovkom, tako da će morati negde da je stave. Gde bi bilo bolje mesto nego pored novog Ipad-a, koji će koristiti najviše škola. Postoje glasine da će se u budućnosti Apple olovka moći naći i na Apple-ovim telefonima Iphone.

Novi Ipad: Ekran

Prvo, moraće da sastoji sloj za digitalizaciju, s’obzirom da će moći da se koristi Apple olovka. To neće napraviti razliku u izgledu Ipad-a, ali je to još jedan dodatan sloj, i koji se dodaje na cenu ovog tableta.

Verovatno će posedovati LCD (Liquid crystal display), koji će kao svoj prethodnik posedovati rezoluciju 1536×2048. Očekujemo da to neće biti najkvalitetnija reprodukcija boja koju je Apple ikada ponudio na Ipad-u, pošto će fokus biti malo više na samu funkciju. Ali će ekran i dalje biti ustandardnoj razmeri 4:3, i ponuditi Apple-ovu glavnu veličinu ekrana od 9,7 inča, sa većim okvirima, ako se bude pojavilo sve kao što se i očekuje.

Dizajn

Nismo uspeli da saznamo o dizajnu novog Ipad-a, ali s’obrzirom na to, da već znamo kakav nas je dizajn očekivao na prošlim tabletima ili na prošlom jeftinijem apple telefonu kao što je Iphone SE, onda možemo pretpostaviti da se iz kompanije Apple neće štedeti kada je u pitanju dizajn jeftinijih modela. U stvari, spremni smo se kladiti, da će dizajn izgledati skoro identično kao Ipad iz 2017. godine, tako da će posedovati metalno kućište i zaobljene uglove.

Operativni sistem

Posedovaće IOS 11,3 operativni sistem, pošto Apple uvek koristi događaje da debituje neke nove karakteristike onoga što njegovi uređaji mogu da urade. Postoji reč da novi softver sadrži nešto što se zove ClassKit, koji ne treba mnogo analizirati, obzirom da očekujemo da će novi Ipad koristiti učenici i da će im biti potreban nov softver.

Što se tiče procesora, najverovatnije će sadržati A9 čip, koji se prošle godine mogao naći na Ipad-u. Ali nemojte se iznenaditi ako budete videli isti procesor kao na prošlom modelu, i nešto manje ram memorije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here