google pixel 2

Kao prvi značajan napredak u 2018. godini, Samsung Galaxy S9 je doneo prvobitnu, različitu kameru u industriji pametnih telefona. Međutim, Google-ov tefelon Pixel 2, njegova kamera ostaje jedan od najboljih oko sebe, naročito zbog inteligentnog režima portreta, koji ne zahteva podešavanje dvostruke kamere.

Da bi se uverili da programeri mogu da iskoriste osnovnu tehnologiju koja napaja kameru, Google ima otvoren izvor preko svog TensorFlow AI framework-a.

Pod imenom DeepLap-v3+ (github account), ovaj model segmentacije slike se može koristiti za dodeljivanje labela slike svakom pikselu, u slici gde opisuje da li je taj piksel deo osobe, psa, mačke, itd… Sa ovom tehnologijom, Google identifikuje i razlikuje objekte na nivou piksela i zamagljuje pozadinu.

zamagljivanje slike pixel 2

Prema zvaničnom blog postu, DeepLab-v3+ modeli zasnovani su na vrhu moćne konvergentne neuronske mreže. Kompanije je takođe podelila svoj Tensorflow-ov model obuke i evaluacionog koda.

Imajte na umu, da ovaj open source izvor ne znači da će svi budući pametni telefoni moći da repliciraju šta Google radi sa svojim portretnim režimom. Kompanija Google je podelila tehnologiju, koja stoji iza svega ovoga, a programeri će morati da koriste sopstvenu stručnost i kod. Ovo međutim otvara mogućnost novih i uzbudljivih aplikacija u otkrivanju objekata i drugim poljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here