najbolje aplikacije za tablet

Ako imate dovoljno sreće da ste upravo dobili novi Android tablet, možda ćete se pitati koja bi trebalo da bude prva aplikacija koju ćete instalirati na Vašem sjajnom novom uređaju. Google Play je preplavljen velikim aplikacijama, ali pronaći baš one koje su za Vas najbolje malo je problematično pitanje.

Međutim, napravili smo kolekciju aplikacija koje će Vaš tablet računar pretvoriti u moćnog saputnika. Pokrivajući sve, od jednostavnih alata koji vam govore kakvo će biti vreme poput danas, do produktivnih aplikacija koje vam pomažu da radite u pokret.

Video aplikacije 

1. Netflix

netflix

Netflix aplikacija je revolucioni način putem koga ljudi imaju pregled na sve filmove i TV emisije. Plaćanjem mesečne naknade možete pristupiti TV epizodama i filmovima, kojima možete upravljati kad god poželite. Aplikacija Netflix je optimizovana za Android tablete i olakšava pretragu i gledanje filmova na vašem uređaju. Jedna od najvažnijih karakteristika Netflix-a je ta što možete da gledate na tabletu, a zatim automatski nastavite sa reprodukcijom sa tačke na kojoj ste bili, na drugom uređaju. Cena: Besplatno (pretplata je potrebna za iznajmljivanje).

2. Crackle

crackleAko ne želite platiti gledanje filmova i TV emisija na tabletu, aplikacija Crackle je dobra opcija. Očigledno je da selekcija naslova nije ni blizu tako snažna kao na Netflix-u, ali ko će biti protiv besplatnih filmova i televizije na tabletu? Filmovi uključuju Pineapple Express, Layer Cake, Mr Deeds and Jon Dirt, while the TV series offering features Seinfeld, Spider-man, Married with Children and The Three Stooges. Crackle radi samo u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji i Australiji. Cena: Besplatno.

3. MX Player

mx playerPošto je VLC Player za Android malo grub, aplikacija MX Player je trenutno najbolji medijski plejer za Android uređaje. Aplikacija optimizovana za tablet računare ima multi-core dekodiranje i hardversko ubrzanje, što čini super glatku reprodukciju. MX Player podržava niz formata i uključuje podesive podnaslove- titlove. Podržava gestove dodira za kontrolu plejera, što ga čini veoma jednostavnim za korišćenje. Cena: Besplatno (5,70 dolara za pro verziju)

Društvene aplikacije

1. TweetCaster

tweetcaster

Ako planirate da koristite Twitter na Android tabletu, trebalo bi da napravite opciju za TweetCaster preko zvanične aplikacije. Korisnički interfejs koji se može skinuti, funkcioniše fenomenalno, a TweetCaster je opremljen funkcijama, kao što su podrška za više naloga, govor-u-tekst, filtere, widget-e i još mnogo toga. Uprkos svim karakteristikama, TweetCaster nije pretrtan i lep je način da uživate u Twitter-u. Cena: Besplatno.

2. FriendCaster za Facebook

friend caster za facebookFriendCaster aplikacija je verovatno bolji Facebook klijent od zvanične aplikacije, a verzija tableta je veoma pametna. Ne samo da izgleda elegantnije, već i brže pruža trenutna obaveštenja u realnom vremenu. Sve Vaše omiljene Facebook funkcije su uključene (status, fotografije, razmena poruka, događaji, itd.). Vest je jasno postavljena, uz mogućnost filtriranja onoga što vidite na osnovu liste prijatelja. Dizajn FriendCaster-a možete prilagoditi izborom od pet tema. Cena: Besplatno

 

3. Skype

skype na tabletuVerzija Skype aplikacije na tabletu olakšava ostajanje u kontaktu sa porodicom i prijateljima gde god da se krećete. Aplikacija podržava besplatan video poziv preko 3G ili WiFi, omogućavajući Vam da budete licem u lice s Vašim kontaktima kroz sličan korisnički interfejs. Verzija Skype-a na tablet računaru sadrži okno sa bočne strane koja Vam omogućava prikaz informacija o aktivnosti i profilu dok razgovarate putem videa. Skype je stari timer u VOIP svetu sada, ali njegova Android verzija postaje bolja sa svakim ažuriranjem. Cena: Besplatno.

Web i aplikacije za vesti

1. UC Browser HD

uc browser hd

Ako ste umorni od standardnog Android web pretraživača, UC Browser HD aplikacija je odlična alternativa za tablet uređaje. Lagano i brzo čini surfovanje na webu stvarnim zadovoljstvom. Uz potpunu multi-touch podršku, UC Browser HD se može kontrolisati putem pokreta koji omogućavaju mnogo brže  surfovanje kroz web. Karakteristike pretraživača uključuju brzo biranje koje se lako koristi, brzo čitanje, menadžer za preuzimanje, noćni režim i brza ušteda slike. Cena: Besplatno.

2. Google Chrome

google chromeChrome aplikacija je sličan pretraživaču sa kojim ćete se sresti na Android-u, a ako redovno koristite Google usluge, ima puno smisla koristiti Chrome-om u odnosu na bil koji drugi pretraživač. Pretraživanje je veoma brzo i jednostavno, kao što možete očekivati i Chrome brzo učitava sadržaj zahvaljujući ubrzanom učitavanju stranica, skrolovanju i zumiranju. Prebacivanje između tabova u Chrome verziji na tablet-u je lako zahvaljujući pokretima dodira. Cena: Besplatno

3. Flipboard

flipboardFlipboard aplikacija je jedan od najboljih čitača e-magazina koji vam omogućava da uživate u vestima i društvenim medijima putem izvanrednog interfejsa koji se izgleda kao štampana stranica. Prevlačenje gore-dole će Vas prebacivati između članaka, a prilikom dodira će ih otvoriti. Uključeni izvori su među najvećim sajtovima na web mreži, ali takođe možete povezati svoj Facebook ili Twitter nalog u polju sadržaja. Cena: Besplatno.

 

4. News Republic

news republicKao i Flipboard, News Republic aplikacija Vam omogućava da uživate u vestima koja su Vam je važna u vidu potrošačkog e-magazina. Postoji ogroman izbor feedova koji su na raspolaganju i oni su organizovani po temi na početnoj stranici, što olakšava istraživanje onoga što tražite. Upotreba News Republic na tabletu je kao držanje novina koje neprekidno osvežavaju svoje stranice u svojim rukama. Cena: Besplatno.

 

Posao

1. Smart Office 2

smart office 2

Smart Office aplikacija Vam omogućava da otvorite i uredite Microsoft Office dokumente na tablet-u, što ga čini idealnim pratiocem za putujućeg biznismena. Interfejs aplikacije olakšava istraživanje Vaših dokumenata zahvaljujući načinu na koji možete pregledati sve preglede. Smart Office takođe nudi bežično štampanje, podržavajući hiljade različitih modela. Cena: 9,99 dolara.

2. Team Viewer

team viewerAko Vam je potreban daljinski rad na računaru sa Android tablet računara, TeamViewer aplikacija je savršen izbor. Može se koristiti za postavljanje sigurnosne veze sa Vašeg uređaja na Vaš Windovs, Mac ili Linux računar, omogućavajući Vam da kontrolišete Vašu mašinu preko aplikacije. TeamViewer je odličan što pomaže prijateljima i porodici da rešavaju probleme sa svojim računarima kada je nemoguće da dođete do njih. Cena: Besplatno.

Foto aplikacije

1. Adobe Photoshop Touch

adobe photoshop touch

Adobe Photoshop Touch aplikacija je verzija Adobe Photoshop preneta na tablete. Desktop Photoshop (PC / Mac) je odličan alat i Adobe Photoshop Touch na Android tabletima je redizajnirana verzija koja vam daje mnoge iste opcije, samo optimizovane za tablet. U Adobe Photoshop Touch-u možete manipulisati slojevima i koristiti alatke za podešavanje kako biste kreirali zanimljive slike. Cena: 9,99 dolara

2. PicsArt Photo Studio

picsart photo studioPicsArt Photo Studio Vam omogućava da personalizujete fotografije koje snimate na telefonu. To vam daje puno različitih efekata za igru i omogućava Vam da dodate snimke i druge grafike da biste kreirali montažu. Postoji i mnogo efekata crteža koji su Vam omogućili da stvarno pustite da Vaše kreativne ideje pretvorite u realnost. Cena: Besplatno.

 

Slobodno vreme i aplikacije za putovanja

1. Cooklet

cooklet aplikacija

Ako uživate u kuvanju i slijedećim receptima, morate pokušati sa aplikacijom Cooklet. To je lepo dizajnirana aplikacija za Android tablete sa velikim izborom recepata, podstaknuta rastućom korisničkom zajednicom. Slike, video zapisi i grafički materijal zaista Vam pomažu u tome da Vam recepti budu jasni i jednostavni za praćenje. Uključivanje funkcije “hands-free” stranica za pretvaranje stranica je i tkz. dodir genija, s obzirom da su Vaše ruke često previše lepljive da dodiruju ekran dok kuvate.

2. Waze

waze aplikacijaInstalirajte Waze aplikaciju na tabletu i nikada više neće biti izgubljeni! Waze je aplikacija za navigaciju sa razlikom – ona ​​ima uslugu usmerenu na zajednicu, u kojoj u suštini sjedinjujete snage sa drugim upravljačkim programima na Vašoj lokaciji kako biste poboljšali putovanje tako što ćete udaljiti od saobraćajnih gužvi, uštedećii gorivo i izbeći nezgode. Putevi se mogu deliti preko Facebook-a, što znači da možete videti tačno gde se kreću prijatelji. Cena: Besplatno

 

3. Kindle

kindle aplikacijaAplikacija Kindle Vam omogućava brzo preuzimanje i čitanje e-knjiga iz Amazon-a na Vašem uređaju. Kao što biste očekivali od Amazon-a, aplikacija ima jednostavan dizajn i veoma je jednostavna za korišćenje, možete prstima pomerati stranice. Cena: Besplatno.

 

Zabavno

1. Tastatura SwiftKey

swiftkey tastaturaNajnovija verzija SwiftKey za tablet je najbrža Android virtualna tastatura koju smo koristili. Tehnologija SwiftKey Flow nove verzije čini ovu zamenu tastature još pametnijom nego ikad. Sistem za unos zasnovan na pokretu znači da je potrebno samo da prevučete prst preko položaja slova na tastaturi kako biste napravili reči – bukvalno ne morate podići prst. Cena: Besplatno (3,99 dolara za premium verziju).

 

2. Light Flow

light flow aplikacijaLight Flow je veoma zgodna mala aplikacija koja vam može pokazati koju vrstu obaveštenja dobijate tako što ćete treptati LED lampica na prednjoj strani uređaja. U zavisnosti od vrste obaveštenja (na primer, nove e-pošte, niske baterije, signala, aktivnosti Facebook-a itd.) LED će trepnuti određenu boju. To znači da možete odmah reći kada Vaš telefon vibrira kakvo je to upozorenje. Cena: Besplatno (2.49 dolara za premium verziju).

3. LilyPad HD

lilypad aplikacijaLiliPad HD aplikacija olakšava ćaskanje sa prijateljima kratkim porukama dok radite druge stvari na tabletu. Obezbeđuje plivajući prozor za ćaskanje koji se pojavljuje ispred onoga što radite, omogućavajući Vam da ćaskate dok gledate film, igrate igricu ili čitate, na primer. LiliPad HD trenutno podržava niz mreža za ćaskanje, uključujući AIM, Yahoo!, Jabber, Google Talk, MSN i Facebook. Cena: Besplatno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here